Answers to Quiz on chapter-2 of book Linux Device Drivers

Answers to Quiz on chapter-2 of book Linux Device Drivers

1.Function passed to module_init is invoked when
Ans. Module is loaded into the kernel

2.The utility used to compile kernel modules is
Ans. make

3.A module can not call functions defined in
Ans. libc

4.A module always runs in the
Ans. Kernel space

5.current returns a pointer to
Ans. struct task_struct

6.struct task_struct is defined in
Ans. linux/sched.h

7.The option -C passed to make causes it to
Ans. Change the directory

8.modporbe not only loads the module passed to it but also
Ans. loads other modules on which the given module depends

9.command to list the currently loaded modules in the kernel is
Ans. lsmod

10.module compiled for one kernel version can not be loaded in kernel of other version.
Ans. True

Category: Linux | Comments Off on Answers to Quiz on chapter-2 of book Linux Device Drivers

Answers to Quiz on chapter 1 of book Linux Device Drivers

Here is the solution to the Quiz on chapter 1 of book Linux Device Drivers

1. A device driver provides
Ans: Policy

2. A piece of code that can be added to kernel at runtime is called as
Ans: Module

3. /dev/conosle is a
Ans: Character Device

4. To link an object code dynamically to the running kernel we can use the command
Ans: insmod

5.Who is allowed to load modules into the kernel ?
Ans: Superuser

6.The linux is versioned under which license ?
Ans: GNU GPL 2

7.Which of the following is not a class of devi ce
Ans: String

8.Third party softwares should be treated with care to take care of the
Ans: Security of kernel

9.Is it possible to compile the linux kernel with not support for modules ?
Ans: Yes

10.Linux supports only i386 architecture true or false ?
Ans: False

Category: Linux | Comments Off on Answers to Quiz on chapter 1 of book Linux Device Drivers

Answers to linux history quiz

1.In which year was the linux kernel released under GNU GPL license for the first time?
Ans.1992

2.The penguin was chosen as the official mascot for linux in
Ans.1996

3. The linux foundation is the merger of
Ans. OSDL and Free standards group

4. Which famous computer scientist said this in 1992 “Linux is obsolete”?
Ans. Andrew S. Tanenbaum

5. Linux 1.0 was released in
Ans. 1994

6. When did microsoft first contribute to linux source code ?
Ans. 2009

7. Which of the following is a linux based company and was started in 1994 ?
Ans. Redhat

8. Which of the following companies invested a billion dollars in to linux in the year 2001 ?
Ans. IBM

9. In which year did Linus Torvalds appear on the cover of Business week ?
Ans. 2005

10. Which of the following Linux Desktop environment (GUI) was started in the year 1997 ?
Ans. GNOME

Related Blogs

    Category: Linux | Comments Off on Answers to linux history quiz